Vacature Begeleider Moeilijk Verstaanbaar Gedrag Mbo3

Begeleider Moeilijk Verstaanbaar Gedrag Mbo3 in Zoetermeer

Werken met verstandelijk & meervoudig gehandicapten

Begeleider Moeilijk Verstaanbaar Gedrag mbo3 / mbo4

IPSG08633

Kun jij genieten van de kleine dingen die voor de cliënten een groot succes zijn? Hoor jij aan de voetstappen op de gang wat een cliënt aan het doen is? Sta je stevig in je schoenen en beschik je ook nog over een gezonde dosis humor? Dan zijn we op zoek naar jou!


Wie zijn wij

Gaardenpad 2B ligt samen met drie andere woningen in een woonwijk in Schiedam. Hier wonen 11 volwassenen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of psychiatrische problemen. Wij nemen ook cliënten op grond van artikel 60 van de Wet Bopz op. Zij kiezen niet vrijwillig voor deze woonvorm, maar verzetten zich hier ook niet tegen.

Gaardenpad 2B is geen gesloten woning. Overdag gaan de cliënten naar het dagcentrum Gaardenpad. 's Ochtends en 's avonds zijn er twee begeleiders en 's nachts waakt een wakkere nachtdienst. De begeleiders hebben kennis van en ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag. Als dat nodig is, krijgen cliënten hulp bij dagelijkse handelingen (ADL), zoals douchen en aankleden. We bieden cliënten een huiselijke sfeer met een duidelijke structuur en individuele begeleiding of begeleiding in kleine groepen. Zo bieden we hen de veiligheid, duidelijkheid, rust en uitdaging die ze nodig hebben. We proberen goed en tijdig in te spelen op hun vaak wisselende stemming. Kwaliteit van leven en de mogelijkheden van iedere bewoner staan centraal in onze begeleiding. Centraal staat ook ' het gewone dagelijkse leven'.

Jouw nieuwe collega's zijn gezellig en soms een beetje gek. We zijn erg open naar elkaar. Ook zijn wij een veelzijdig team, waarin ieder zijn individuele kwaliteiten zo maximaal mogelijk worden benut. Met elkaar lachen en de passie voor ons werk zijn de verbindende factoren in ons team.

Jouw baan als begeleider begeleider moeilijk verstaanbaar gedrag mbo3 / mbo4

Samen met het team zorg je voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van alle cliënten. Het ene moment help je een cliënt met aankleden en het andere moment zijn jullie samen aan het eten. Terwijl jij de medicatie voor een cliënt klaarzet, is een collega een gespannen cliënt aan het kalmeren. We zijn veel bezig met het in samenspraak met cliënten invullen van hun vrijetijdsbesteding individueel en in groepsverband. Je hebt regelmatig contact met collega's zoals gedragsdeskundigen en artsen om de laatste ontwikkelingen van de cliënten door te nemen om vervolgens met het team de beste zorg op maat af te stemmen.
Als begeleider D maak en werk je de zorgplannen bij en onderhoud je contact met ouders of verzorgers. Als begeleider B of C ondersteun je bij het maken en/of bijwerken van de zorgplannen en voer je gemaakte afspraken uit.

Jouw profiel

 • Een relevante opleiding op minimaal mbo niveau 3 (begeleider C) zoals MMZ of mbo niveau 4 (begeleider D) zoals PBGZ, SPW of SPH.
 • Werkervaring binnen de zorg en affiniteit met onze doelgroep.
 • Als begeleider D (mbo4)vmotiveer en coach je collega's.
 • Staat open voor feedback.
 • Flexibel.
 • Communicatief sterk.
 • Je kunt goed omgaan met uitingen van agressie van onze cliënten.
 • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken (geen nachtdiensten).

Wat wij bieden

 • Direct een vaste aanstelling en contracturen in overleg tussen 24 en 28 uur per week
 • De mogelijkheid om meer uren te werken via aanvullend flexibel werk
 • Een bruto maandsalaris van € 2.338 - € 3.535 op basis van 36 uur, conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35/40
 • Onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding en gratis parkeren op het terrein
 • Een introductieprogramma om je goed voorbereid te laten starten
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz
 • Diverse overige trainings-, cursus- en opleidingsmogelijkheden
 • Om je werk goed uit te oefenen, bieden wij de PAT training (Preventie-en Agressiehanteringstraining). Hierbij ligt de focus op het voorkomen, de-escaleren en/of afweren van moeilijk verstaanbaar gedrag en agressie, zodat jij in staat bent je werkzaamheden goed en veilig te verrichten
 • Jaarlijks € 750 fiscaal voordeel bij o.a. de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of het abonnement van jouw sportvereniging
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen

Informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties, een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.
Voor informatie kun je contact opnemen met (), tel: .Functie:begeleider moeilijk gedrag mbo3
Startdatum:21-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:2338 – 3535
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ipse de Bruggen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bleiswijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bleiswijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bleiswijk
 2. Begeleider Moeilijk Verstaanbaar Gedrag Mbo3 Ipse de Bruggen 21-11-2023

Bekijk ook andere vacatures